Skip to main content

2 Korintus 9:7 ‘Hendaklah masing-masing memberikan menurut kerelaan hatinya, jangan dengan sedih hati atau karena paksaan, sebab Allah mengasihi orang yang memberi dengan sukacita.’

Sebagai orang percaya, pemberian kepada Tuhan merupakan satu penyembahan atau gaya hidup yang harus di lakukan dalam kehidupan seharian kita. Jangan pernah berhenti memberi baik dalam kelimpahan atau dalam kekurangan kerana, saya percaya berkat Tuhan itu lebih besar daripada apa yang kita fikirkan.

Kesaksian saya, dalam beberapa waktu ini, ada beberapa hal yang agak sulit yang saya lalui, salah satunya adalah hampir kehilangan pekerjaan. Tetapi Tuhan kita luar biasa. Tuhan tidak pernah meletakkan kerisauan atau ketakutan di hati saya. Saya imani dan percaya akan pekerjaan Tuhan, buktinya saya tetap ada pekerjaan baru tanpa mengalami kekurangan. Pemberian ini banyak mengajar saya tentang pemeliharaan dan perlindungan Tuhan terhadap saya. Jangan pernah berhenti memberi kerana Tuhan kita pasti memberkati!

Sekali lagi saya peringatkan, sebagai orang percaya, pemberian kepada Tuhan merupakan satu penyembahan atau gaya hidup yang harus di lakukan dalam kehidupan seharian kita. Jangan pernah berhenti memberi baik dalam kelimpahan atau dalam kekurangan.

Saya percaya berkat Tuhan itu lebih besar dari apa yang kita fikirkan.

– Bro Gary Remy

Leave a Reply

Close Menu

Pejabat BWCCDCC

63-3 (3rd Floor), Jalan Dwitasik 2, Bandar Sri Permaisuri, Kuala LumpurE: info[at]bwccministry.org T: 011 2161 7054